Nem vesz részt a Fidesz a hétfői parlamenti ülésen

2021.02.01. 10:07

A baloldal által kezdeményezett parlamenti ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják – fogalmaz a közleményében a Fidesz.

Szerintük ha a Gyurcsány-koalíciónak fontos lenne a sikeres járványkezelés, akkor visszahívná a parlament szakbizottságának éléről a kamuvideós Korózs Lajost, nem sértegetné az egészségügyi dolgozókat és hallatná a hangját a megbukott brüsszeli vakcinabeszerzés ügyében.

A közlemény javaslatot is tesz a baloldalnak arra, hogy mivel foglalkozzon a továbbiakban.

Inkább azt kellene kivizsgálniuk, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást

– írják, és közlik, hogy ilyen előzmények után a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a parlament hétfőre összehívott ülésén.

Az Országgyűlés hétfőn a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták.