Nem jelentek meg a kormánypárti képviselők, határozatképtelen volt a parlamenti ülés

2021.02.01. 15:47

Hétfő 13 órára rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték az ellenzéki pártok, a napirendi javaslatok már korábban ismertek voltak, vizsgálóbizottságokat állítanának fel, melyek közül három a járványügyi intézkedésekkel foglalkozna, egy pedig a médiaszolgáltatókról szóló törvényjavaslattal.

A kormánypárti képviselők viszont nem jelentek meg az ülésen, ami ezzel határozatképtelenné vált.

Az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatóján Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy így is hatpárti vizsgálóbizottságot alakítanak. Az MSZP részéről Harangozó Tamás a legfontosabbként a munkavállalók, valamint a kis- és középvállalkozások helyzetét említette az oltási terv mellett.

A DK azért is támogatja vizsgálóbizottság létrehozását, mert szerintük nem lehet következmények nélkül hagyni mindazt, amit Orbán Viktor és a 133 fideszes képviselő „elkövetett az ország lakóival szemben az elmúlt években” – fogalmazott Varga Zoltán frakciószóvivő.

A jobbikos Lukács László György a járványügyi területet emelte ki. Az egyik legjelentősebb kérdésnek nevezte, hogy miért alakulhatott sokkal rosszabbul az ősz, mint a tavasz?

A Momentum elnökségi tagja, Tóth Endre elmondta, hogy 2022 áprilisa után jó eséllyel parlamenti párt lesznek, és nagy elánnal szállnak be a munkába. Az LMP-s Csárdi Antal úgy látja, hogy a vizsgálóbizottság egyértelmű felelőssége kidolgozni, és reményeik szerint kikényszeríteni egy újragondolt bérpótló csomagot, ami mindenki számára elérhető lenne.  • Hírek
  • Lakáshitel