Helyreállt a vasúti menetrend a Budapest-Győr vonalon

2021.02.02. 06:39

Újra zavartalanul működik a vasútiközlekedés a Budapest–Győr vonalon kedd kora reggelre, miután hétfő késő estére visszaemelték a Tatabányánál kisiklott kocsit, és hajnalra a műszaki mentés is befejeződött – tudatta a Mávinform a Facebook-oldalán.

A vasúttársaság arról is beszámol, hogy 

a vonatok már jelentősebb korlátozások nélkül, teljes útvonalon közlekedhetnek, esetenként öt–tíz perccel hosszabb menetidők még előfordulhatnak a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon. 

A közleményben elmondják azt is, hogy már nem kell pótlóbuszra átszállni Tatabánya és Tata között, és az M4 metróra sem érvényesek a vasúti jegyek, bérletek.

Az Index beszámolt róla, hogy hétfő délben a tatabányai állomásnál a GYSEV Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCityjének egy kocsija kisiklott az első két tengelyével. Személyi sérülés nem történt. 

Szintén megírta az Index, hogy

a helyreállításig szünetelt a vonatközlekedés Tatabányán, emiatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, illetve a Győr–Sopron és a Győr–Szombathely viszonylaton közlekedő vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodott.

Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállították az utasokat, átszállásokkal lehetett csak közlekedni. A korlátozások miatt az M4-es metró vonalán elfogadták a vasúti jegyeket és bérleteket.