Tíz évvel megúszhatná a Kósa Lajost is megvezető csengeri örökösnő

2021.02.02. 17:19

Nem túl csábító ajánlatot kapott a „csengeri örökösnő” néven elhíresült M. Mária. Választás elé állították: tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást ajánlott fel a Mátészalkai Járásbíróság arra az esetre, ha a nő elismeri bűnösségét a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalási ügyében, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – írja a Blikk.

Kapcsolódó

Tíz évet kaphat a nő, aki Kósa Lajost is felültette

A csengeri örökösnő 780 millió forint kárt okozott, mesés örökséget ígért az embereknek.

A csengeri nő jelenleg a nyíregyházi börtönben ül. Távmeghallgatással felelt az ügyész és a bíró kérdésére, az ajánlatra azonban hezitálás nélkül válaszolt: elutasította és kérte a tárgyalás megtartását. 

Néhány éve nagy port vert fel az ügy, amikor a nő többek között Kósa Lajost is megpróbálta megvezetni. A politikust 1300 milliárd forintos hagyatékkal hitegette.

Kapcsolódó

Ismét börtönbe került a Kósa Lajost is átverő csengeri örökösnő

P. Mária harminc napra került előzetes letartóztatásba.

Amikor a nő lába alatt forró lett a talaj, Svájcba szökött Magyarországról. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd a Terrorelhárítási Központ emberei szállították haza. Később kiengedték az előzetesből, de aztán ismét rács mögé került.

Most bírósági tárgyaláson, büntetőperben kell számot adnia, hová tette azt a rengeteg pénzt, amit a becsapott ügyfeleitől vett át azzal, hogy befekteti busás haszonért.

Kapcsolódó

Zárolták a csengeri örökösnő vagyonát

A rendőrség 10 hónappal a nyomozás megindulása után házkutatást tartott a nő gyerekeinek otthonában is.