Horror a garzonban – megkötözte, majd meg is kínozta élettársát egy férfi

2021.02.02. 11:27 Módosítva: 2021.02.02. 14:56

A rendőrök gyanúja szerint egy férfi 2021. január 28-án délután lakásukban megkötözte élettársát, akit ezután késsel vagdosott, illetve egy kalapáccsal vert másnap hajnalig – olvasható a police.hu oldalon.

Miután abbahagyta a kínzást, rázárta az ajtót, és elhagyta a lakást, ezzel a sorsára hagyva a szerencsétlen és borzasztó állapotban lévő nőt.

Mikor hazaért, a férfi úgy döntött, hogy kórházba viszi áldozatát, majd egy kitalált rablási történettel próbálta magyarázni élettársa állapotát a doktornak.

A kecskeméti kórház orvosa értesítette a rendőrséget még 2021. január 30-án délután, mert az ellátásra jelentkezett nő azt állította, hogy két nappal korábban Nagykőrösön ismeretlenek megtámadták, megverték, megvagdosták és kirabolták.

A rendőrök két csapatban indultak az ügy felderítésére, az egyik társaság az áldozatot próbálta a támadás körülményeiről minél részletesebben kihallgatni, egy másik egység a nagykőrösi vasútállomást és környékét mint az elmondás szerinti helyszínt térképezte fel. A nyomozók adatokat gyűjtöttek, azonban semmi nem utalt közelmúltban elkövetett, jelentős vérveszteséggel járó bűncselekményre.

A nő nem változtatott történetén, 

a nagykőrösi nyomozók figyelme ennek ellenére egyre inkább a harminckilenc éves áldozat élettársára terelődött.

A rendőrök késő este kopogtak be a garzonlakásba, ahol a negyvennyolc éves élettárs fogadta be nem jelentett „vendégeit”.

A lakásnak alig volt olyan pontja, ahol ne rögzíthetett volna a szemlebizottság vérnyomot. A földet, az ágyneműt, a bútort és a falat fröccsent vér szennyezte.

A helyszíni szemle alatt a férfi egy új verziót adott elő a történtekről, ez tovább erősítette a rendőrök gyanúját, hogy nem rablást kell felderíteniük, hanem házon belül elkövetett bántalmazást. Időközben a kórház jelezte, hogy az áldozat sérülése súlyos, testét többnapos haematomák és vágott sérülések borítják, ám továbbra is ragaszkodik a rablásos meséjéhez.

A férfit előállították, kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Azt állította, élettársa sérüléseiről annyit tud, amennyit vele megosztott, ő soha nem bántotta. Elmondása szerint ketten élnek a kis lakásban, az egyetlen kulcs pedig mindig nála van.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán aljas indokból vagy célból,

különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés,

valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás; a rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását.