Közpénzmilliókat költ az NMHH hotelbérletre és tolmácsfülkére

2021.02.03. 21:30

Megnézte Hadházy Ákos, hogy mire költik az adófizetők pénzét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Ez egyébként az az intézmény, – emlékeztet a politikus –  amelyik semmit nem lépett azzal kapcsolatban, amikor az állami televízióból kiszivárogtak azok a hangfelvételek, amelyek bizonyítják, hogy ott nem az ellenzéki összefogást támogatják, és a riportokat a kormány akaratával pozitívan csengő hangvételben kell megírni. 

Hadházy Ákos Facebook-posztjában kiemeli, hogy a Nemzeti Médiahatóság három év alatt 200 milliós bérletet vett egy hévízi luxusszálló szolgáltatásaira, és ebben még nincs benne a 2020 nyarán vezető tréningre elköltött ötmillió forintos összeg. 21 millió forintért pedig a Kolping Hotelben is foglaltak szobákat egy évre.

Hadházy Ákos megemlíti azt is, hogy az NMHH elnökének, Karas Monikának, 2019-ben háromszorosára, azaz 1,3 millióról 4 millióra emelték a fizetését. Akkor a Törvényalkotási Bizottság csak azzal indokolta a Médiatanács elnökének és tagjainak illetményének rendezését, hogy az „időszerűvé” vált.

A politikus kiemelte, hogy az NMHH egyszer 6 millió forintért, egy másik alkalommal pedig 8 millió forintért bérelt tolmácsfülkét egy frekvenciaárveréshez, amihez a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) 11 millió forintért béreltek helyiséget. Miskolci irodájukban 7 millió forintért alakítottak ki mozgássérült vécét, Veszprémben ugyanezt a feléből sikerült összehozni.