Megtagadhatják az oltási kampányban való részvételt a háziorvosok

2021.02.04. 22:09

Soós Zoltán a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi csoportjának vezetője szerint a háziorvosok negyede jelezte, hogy nem tudják vagy nem hajlandóak beoltani a pácienseiket.

A szakértővel a 24.hu készített interjút. Soós Zoltán arról beszélt, hogy a háziorvosok nagy többsége, körülbelül kilencven százaléka már visszajelzett az oltást illető tájékoztatásra, aki pedig ezt nem tette meg, az a jelek szerint nem kapta meg az értesítést, vagy technikai okokból nem tudott visszajelzést adni. 

A visszajelzést adó háziorvosok körülbelül negyede azonban azt jelezte, hogy személyes okok miatt nem tud, vagy nem akar részt venni az oltás első körében

Soós Zoltán szerint a háziorvosoknak joguk van azt mondani, hogy nem adják be a vakcinát a pácienseinek, mivel múlt hét pénteken csupán egy önkéntes részvételre való felhívást kaptak az orvosok és nem utasítást. 

Ennél fogva dönthet úgy a háziorvos, hogy nem vesz részt ebben az oltási folyamatban, de elenyésző ezen orvosok száma. A kollégák túlnyomó többsége aktív és lelkes, és ezt nagyon jó látni.

– hangsúlyozta Soós Zoltán. Hozzátette azt is, hogy sok helyütt a rendelő nem alkalmas arra, hogy nagyobb számban fogadjanak védőoltásért érkező pácienseket.   • Tippek
  • Lakáshitel