Gondnokság alá helyeznék M. Richárdot

2021.02.05. 08:24

A Dózsa György úti gázoló, M. Richárd családja kezdeményezte azt, hogy a férfit helyezzék gondokság alá – tudta meg a Blikk. A lap M. Richárd egyik közeli ismerősétől értesült az információról. 

ezzel a lépéssel szeretnék elérni azt, hogy M. Richárdot felmentsék a felelősségre vonás alól, vagy legalább enyhébb büntetést kapjon.

„Dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni a tetteit, a család szerint emiatt lenne szükség arra, hogy gondnokot rendeljenek ki számára, és már be is adták a bíróságra a szükséges papírokat” – mondta a Blikk forrása.

Azt, hogy ki töltheti be a gondnok szerepét, akár M. Richárd is kijelölheti egy közokiratban.

Az illető lehet egy családtag, de akár hivatásos gondnok is, aki a gondozott személy hivatalos ügyeit intézi, kezeli a gondnokság alá került ember pénzügyeit, ellátásokat igényel neki, intézi a lakhatását, és ellátja a gondozását. 

A Dózsa György úti halálos gázolás miatt M. Richárdot 4 év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Emellett van még egy hivatali vesztegetési ügye, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 900 ezer forintot fizetett azért, hogy visszakapja a jogosítványát, illetve hogy a Dózsa György úti baleset ügyét megússza.

Legutóbb pedig szilveszterkor rendezett bulit, valamint használt kábítószert egy budapesti étteremben, emiatt újabb büntetőeljárás indult ellene.