Vidnyánszky Attila: Pitiáner bosszú Szarka Gábor kitüntetésének visszavonása

2021.02.05. 12:07 Módosítva: 2021.02.05. 12:25
Az új SZFE kuratóriuma teljes mellszélességgel kiáll az intézmény kancellárja mellett.

Szerdán jelentette be Pikó András, hogy Józsefváros önkormányzata a soron következő testületi ülésén indítványozni fogja az SZFE alapítványi átalakításában kulcsszerepet vállaló Szarka Gábor kitüntetésének visszavonását. A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja azért vehette át tíz éve a "Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetést, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében komoly érdemeket szerzett.

Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumának elnöke szerkesztőségünkhöz pénteken eljuttatott levelében úgy fogalmaz: a kitüntetés visszavonása

kisstílű politikai bosszú, a kerület polgáraihoz és történelméhezméltatlan pitiánerség.

A csütörtöki keltezésű írásban az is olvasható, hogy:

Józsefváros polgármesterének minősíthetetlen javaslatát megfélemlítő szándékú, ízléstelen politikai támadásnak tartjuk. Polgármester úr elgondolkodhatna azon is, hogy vajon milyen folyamatokat indítana meg az, ha politikusok a korábban adományozott kitüntetéseket kezdenék el visszavonni a napi aktuálpolitikai számítás és a pillanatnyi, tűnékeny politikai siker reményében.

A levélben - melyhez a kuratórium tagjai is nevüket adták - reményüket fejezik ki, hogy a VIII. kerületi képviselő-testület az indítványt elutasítja, vagy azt maga a polgármester visszavonja.