Újabb horrorkaravánok buktak meg az M1-esen

2021.02.06. 14:49

Az autószállító trélerekből álló úgynevezett horrorkaravánok közlekedésének a visszaszorítása érdekében a Komárom–Esztergom és a Fejér megyei rendőrök az M1-es autópályán összehangolt fokozott ellenőrzést tartottak pénteken. Az elmúlt időszakban az egyenruhások több olyan járműszerelvénnyel szemben intézkedtek, akiknek vezetői figyelmen kívül hagyták a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályokat. Ezért a jövőben folyamatosan lehet számítani hasonló jellegű ellenőrzésre – közölte a rendőrség.

2 630
Fotó: Police.hu

Az egyenruhások ugyanakkor a hét és fél tonnánál nehezebb tehergépkocsik előzési tilalmára, a leállósávot jogosulatlanul használók kiszűrésére, a követési távolság szabályainak a betartására, az ittas vezetők kiszűrésére és a gyorshajtókra is odafigyelnek.

A jelentős tranzitforgalmat lebonyolító autópálya megyei szakaszán a rendőrök 17 gépjárművezetővel szemben intézkedtek. Két román férfival szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Összesen 300 ezer forintra bírságolták őket túlsúlyos járművel való közlekedés, valamint a rakomány rögzítésével kapcsolatos szabályok megszegése miatt.

Ezenkívül öt fővel szemben az előírt előzési tilalom megszegése miatt és három fővel szemben pedig a menet közbeni kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot.