Lefülelték a zalai orvvadászokat

2021.02.06. 14:12

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett miatt indított nyomozást egy mezőőr bejelentése alapján, aki egy vadkamerán jogosulatlan vadászatot észlelt. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 54 éves zalakomári férfit és 28 éves fiát csütörtökön hajnalban fogták el a rendőrök egy Zalakomárhoz közeli erdős területen. A náluk talált házilag átalakított éles lőfegyvert, lőszereket és éjjellátó készüléket a rendőrök lefoglalták – közölte a rendőrség.

A nyomozók a feltételezett elkövetők előállítását követően lakóhelyükön kutatást tartottak. fagyasztott és frissen feldolgozott vadhúsokat, lőfegyvereket találtak és foglaltak le.

A nyomozók az 54 éves férfit őrizetbe vették, és orvvadászat bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg 28 éves fiát orvvadászat megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Ezt megelőzően 2021. január 28-án szintén egy mezőőr tett bejelentést, hogy Liszónál ismeretlen személy dróthurkokat helyezett ki vadászat céljából. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai azonosították a feltételezett elkövetőt, majd az elkövetés másnapján orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy 64 éves liszói férfit. Mindkét esetben sikerült a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható személyeket elfogni.