Elkapták a tápiószőlősi vakcinacsalókat

2021.02.07. 10:08

A ceglédi rendőrök viharos gyorsasággal elfogták azt az álorvost és segítőjét, akik a koronavírus elleni oltásra hivatkozva csaptak be egy idős asszonyt és lányát Tápiószőlősön – közölte a rendőrség.

Egy 33 éves férfi múlt vasárnap délután fehér nadrágot, fehér pulóvert, szemüveget öltött, jegyzetfüzetet vett magához, és beült társa mellé a kocsiba. Úti céljuk egy 79 éves asszony és gondnokság alatt álló lánya volt, akiktől a páros női tagja már többször kért kölcsön. Nem akart lebukni, ezért szervezte be a számukra ismeretlen férfit az akcióba. A háztól kissé távolabb megálltak a kocsival, a nő maradt, a férfi pedig doktorként bemutatkozva ment be a házba.

Előadta, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, 

és ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak.

A két megriadt nő átadott negyvenezer forintot, a „doktor” szerint ugyanis személyenként húszezer forinttal rendezni lehet a helyzetet. Hogy még hihetőbbnek tűnjön, jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

Társa elégedetlen volt, amikor kiderült, mennyivel nyúlta le az áldozatokat. Sokkal nagyobb összegre, 90-100 ezer forintra számított. Miután a boltban bevásároltak, a nő azt tanácsolta a férfinak, borotválkozzon meg, dobja ki a nadrágot, hogy ha kiderülne az átverés, ne ismerjék fel. Kiokosította: ha bárki kérdezősködne, hazudja azt, tűzifa iránt érdeklődött a háznál.

A rendőrség a tettesi kört addig szűkítette, amíg szerdán előállította a páros mindkét tagját. A lakásukon tartott kutatások alkalmával mobiltelefonokat foglaltak le, de begyűjtötték a „bejátszáshoz” használt felszerelést is. A 38 éves nő tagadta, a 33 éves férfi részletes vallomást téve beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.