Nyolc évet is kaphat a taxisofőr, aki bekokainozva okozta a volt NB I-es futballista halálát

2021.02.08. 17:59

Három hónappal, vagyis 2021. május 7-ig meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, akit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítanak – értesült a Blikk.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, 2020. február 4-én autóbalesetben életét vesztette Halgas Tibor, aki többek között a Ferencváros, a Diósgyőr és a Videoton korábbi focistája is volt.

A vétkes taxis szabálytalan előzés közben ütközött Halgas kocsijával a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A balesetben Halgas autója az úton kívülre csapódva az oldalára dőlt. A roncsból a tűzoltók vágták ki, de már nem tudták megmenteni, a mentőautóban vesztette életét.

A nyomozás alkalmával beszerzett toxikológiai szakvélemény alapján a gyanúsított szervezetében kokain bomlásterméke volt kimutatható, aminek a hatása fennállhatott a baleset idején is az ügyészség közleménye szerint.

Ráadásul a baleset időpontjában a taxis még csak nem is vezethetett volna autót, mivel korábban büntetőpontjai miatt bevonták a jogosítványát, a gyanú szerinti bűncselekményt pedig három másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A bűnismétlés veszélye miatt az ügyészség indítványozta a korábban elrendelt kényszerintézkedés meghosszabbítását. Ha a vádak bizonyítást nyernek, a balesetet okozó taxisofőrre kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés várhat.

A bíróság megállapítása szerint a sofőr ellen indult más büntetőeljárások, valamint kedvezőtlen közlekedési előélete sem bírt esetében kellő visszatartó erővel, ezért döntött a korábban elrendelt bűnügyi felügyelet meghosszabbítása mellett. A végzés nem végleges. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport