Megérkeztek Tatára az új páncélozott harcjárművek

2021.02.09. 21:15

Tegnap éjszaka megkezdődött a Magyar Honvédség tíz új, páncélozott, támogató feladatokat ellátó, Ejder Yalcin típusú harcjárművének átcsoportosítása az MH Anyagellátó Raktárbázis fővárosi telephelyéről az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába – tájékoztatott róla a honvedelem.hu honvédségi portál.

A magyar keresztségben Gidránnak nevezett, tizenhat tonnás járműveket a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. szakemberei már fel is szerelték a szükséges, korszerű híradástechnikai eszközökkel. A páncélozott harcjárművek nagy fokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, és azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek.

A sereg hamarosan szolgálatba álló, török gyártású járműveit két szakaszban – az MH Katonai Rendészeti Központ felvezetésével – szállítják át Tatára a dandár katonái. 

Az első öt páncélozott harcjárműből álló konvoj már megérkezett az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába, a többi is hamarosan eléri célját.