Harmincezer forintos bírságot kapott Dúró Dóra, aki feljelentette saját magát

2021.02.09. 08:39

Harmincezer forintra bírságolták Dúró Dórát, miután feljelentette magát a rendőrségen – írta közleményében a politikus. A Mi Hazánk elnökhelyettese még január 22-én ment futni este nyolc óra után. Azért szegte meg szándékosan a kijárási korlátozásokat, mert így akart tiltakozni az Orbán-kormány szigorító intézkedései ellen. A futásról fotót posztolt közösségi oldalán, majd önfeljelentésként elküldte ezt a rendőrségnek.

Mivel Dúró Dóra korábban lemondott mentelmi jogáról, a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon el is indították ellene az eljárást a védelmi intézkedések megszegése miatt. A politikus azt is írta, hogy a Mi Hazánk szeretné megszüntetné ezt az elavult jogintézményt, mert ők, mint fogalmazott, komolyan gondolják a törvények előtti egyenlőséget. 

Lakóhelyem egy km-es körzetében futottam. Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is. Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét

– fogalmazott közleményében Dúró Dóra, aki egyébként az uszodák és az edzőtermek kinyitását, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását is szorgalmazza.