A Gundel felmondta szerződését a Miniszterelnökséggel

2021.02.10. 06:59 Módosítva: 2021.02.10. 09:03

Annak ellenére, hogy június 1-ig nem kell bérleti díjat fizetni az állami és önkormányzati tulajdonú bérleményeknél a vendéglátóipari egységeknek, az éttermeknek, a kávézóknak, illetve a konditermeknek, közös megegyezéssel felmondta szerződését a Gundel étterem a Miniszterelnökséggel – írja a Népszava.  A Gundel üzemeltette idáig a menzát a karmelita kolostorban. A tárca nem árulta el a lapnak, hogy ki üzemelteti a továbbiakban az étkezdét.

A cikk emlékeztet rá, hogy az Országházban a SÉF Asztala Étterem Kft. és a CER Kft. üzemeltet éttermet, ők jelentős kedvezményeket kaptak a pandémia miatt, egyszer csökkentették, majd bizonyos időre felfüggesztették a bérleti díjukat.

Ahogy arról beszámoltunk, 2019-ben Gundel Étterem kapott megbízást arra, hogy a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse. Akkor kiderült, hogy az étterem menü 850 forint, amiben füstös csülkös bableves és káposztás tészta van, a B menüben ugyanennyiért cézársaláta pirított jércemellel és rántott pulykamell sült burgonyával van benne. A főételek között nincs olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska mindössze 260 forintért szerepel a listában – írtuk meg tavaly előtt. 

A Miniszterelnökség a kis adagokkal magyarázta a meglepően alacsony árakat.  A Gundelt nyilvános pályázaton választották ki. „Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott.”