Áder János: Ha jól halad az oltás, májusban lazítani lehet

2021.02.10. 15:11

Ha jól halad a koronavírus-járvány elleni védőoltás beadása, májusban remélhetőleg ismét lazítani lehet a járványügyi korlátozásokon Magyarországon, és a nyár ismét meglehetősen sikeres lehet az idegenforgalomban – jelentette ki Áder János köztársasági elnök szerdán, a visegrádi négyek (V4) elnökeinek lengyelországi találkozóját záró közös sajtóértekezleten.

Minél gyorsabban, minél nagyobb mennyiségben kapjuk meg a vakcinákat, annál gyorsabban tudjuk a korlátozásokat feloldani az idegenforgalomban is. 

– válaszolt Áder János az MTI-nek a közép-európai turizmus újraindítását érintő kérdésére. Hozzátette, hogy mindent meg kell tenni, hogy felgyorsítsák a védőoltások beadását.

Minden egyes nap, amikor közelebb jutunk az úgynevezett nyájimmunitás eléréséhez, kulcsfontosságú lehet a személyes áldozatvállalás és a gazdasági tehertétel csökkentése szempontjából

– fogalmazott a köztársasági elnök. Áder János reményét fejezte ki, hogy Magyarországon 

„húsvétig (április 4-ig), vagy legkésőbb a húsvétot követő időszakban, április végéig” fel lehet gyorsítani az oltások beadását. Így májusban tavalyhoz hasonlóan ismét nyitni lehetne

– fejtette ki az elnök. Bizakodását fejezte ki, hogy az idei nyár ugyanolyan eredményes lesz a turizmusból élők jelentős része számára, mint amilyen az elmúlt esztendőben volt.