Egyetemre jelentkezés: alig 100 óra maradt

2021.02.10. 10:43

Február 15-e éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe – hívta fel a figyelmet Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán, amit az MTI szemlézett. A felvételi eljárásban és a pontszámításban a múlt évi szabályokhoz képest nincs számottevő változás: alapképzésben és az osztatlan képzésben legalább egy emelt szintű érettségi vizsgával kell rendelkezniük a diákoknak.

Kapcsolódó

Elindult a jelentkezés a felsőoktatási képzésekre

Az okleveles technikusi képzésekre vonatkozó szabályokkal is kiegészült az eljárás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára arra is utalt, hogy azok, akik a szeptemberben induló alap-, mester- vagy osztatlan képzések, a felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat, jelentkezéseiket kizárólag a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi felületen keresztül nyújthatják be, illetve tölthetik fel a szükséges dokumentumokat.

Ingyenesen három, összesen hat képzésre lehet jelentkezni, de mindegyik kiválasztott képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is megjelölhető.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Nagy gyomrost kapott a gazdaság

A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című rendezvényén értékelte a viharos tavalyi évet.

Hankó Balázs kitért arra is, hogy 2021-26 között több mint 1500 milliárd forintos támogatáshoz juthat a felsőoktatás.