Orbán Viktor: Előbb a járvány elleni védekezés, aztán jöhet a kampány

2021.02.10. 22:02

A Parlamentben tartotta szezonnyitó frakcióülését a Fidesz–KDNP. A szokásos vidéki kitelepülésről a járvány miatt ezúttal lemondtak.

24.hu információi szerint a kormányfő részletesen beszámolt a koronavírus és a védekezés alakulásáról, a vakcinabeszerzésekről és az egészségügyi intézkedésekről.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy a járványvédelmi intézkedések elhamarkodott lazítása súlyos veszéllyel járhat. Portugáliát hozta fel példának, ahol újra leterhelte a kórházakat a korlátozások idő előtti feloldása. Ezért a miniszterelnök csak fokozatosan enyhítene a szabályokon, az átoltottságtól függően döntene a lépcsőzetes nyitásról.

Kapcsolódó

Zacher Gábor: A nyitással meg kell várni az átoltottságot

Az orvos szerint nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítani annak a statisztikának, hogy a férfiak jobban ki vannak téve a Covid–19 szövődményeinek.

A koronavírus-válság után pedig kampányüzemmódra kell kapcsolniuk a kormánypárti képviselőknek – hangsúlyozta a lap forrásai szerint Orbán Viktor, aki érzékeltette a frakcióülésen, hogy közeleg a 2022-es országgyűlési választás.

Kapcsolódó

Karácsony Gergely: Az elmúlt tíz év politikája miatt a szégyenlista élére kerültünk az unióban

A főpolgármester bízik benne, hogy az ellenzéki politikusok is kivehetik a részüket az egyeztetésekből.