Elrabolta a férj a feleségét, az élettárs thrillerbe illő akcióval sietett a kiszabadítására

2021.02.10. 19:41

Jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélték három év próbaidőre felfüggesztve azt a baranyai férfit, aki feleségét akarata ellenére vitte vissza közös lakásukba 2017 nyarán – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A vádlott házassága 2017 elején romlott meg, a feleség ezért elköltözött egy másik településen élő férfihoz. A férj ezután két gyermekével – köztük az ügy negyedrendű vádlottjával – egyedül maradt a közös családi házban. A férfi elhatározta, hogy feleségét hazaviszi, ezért két társával úgy döntött, hogy

kocsival elrabolják a nőt, amikor hajnalban autóbusszal munkába indulna.

A három férfi 2017 júniusában ment el a nőért: a buszmegállóban álló sértettet a másodrendű vádlott a karjánál fogva megragadta, a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott behúzta a feleségét a gépkocsiba. Ezután a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt mentek el a közös házhoz.

A nő több sms-t küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget.

Amikor a férfi a házhoz ért, és a nő ki akart hozzá menni, a férj nem engedte. A feleség végül öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, közben az élettársa a gépkocsival nagy sebességgel az udvarra hajtott. Ekkor az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott vasvillával, illetve vascsővel ütni kezdte az autót. A rendőrök ezt követően érkeztek meg a helyszínre.

A Komlói Járásbíróság tavaly februárban az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett rongálás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A másod- és harmadrendű vádlottat ugyanezen bűnök miatt ítélték el, előbbi egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, utóbbit pedig többszörös visszaesőként egy év tíz hónapos büntetéssel sújtották. A negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátották rongálás miatt.

A jogerős ítélet szerint a másod- és harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése miatt mondták ki bűnösnek, míg a negyedrendű vádlottat társtettesként elkövetett rongálás miatt marasztalták el. Ezért a bíróság a másodrendű vádlottat egy év nyolc hónap börtönre, a harmadrendű vádlottat mint többszörös visszaesőt egy év börtönre ítélte, valamint a negyedrendű vádlottat egy év próbára bocsátotta.  • Hírek
  • Lakáshitel