Élelmiszerboltot akart kirabolni egy férfi Debrecenben, kilenc év fegyházbüntetést kapott

2021.02.12. 11:18

Másodfokon jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki késsel akart kirabolni egy élelmiszerboltot Debrecenben – írta az MTI. A Debreceni Járásbíróság tavaly októberben hozta meg az elsőfokú ítéletet, amit most a bíróság helybenhagyott. A férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A 37 éves férfi orvosi maszkot viselve, ittasan, 2020. október 11-én bement egy élelmiszerboltba Debrecen vénkerti lakónegyedében. Az ott dolgozókat megfenyegette, majd a pénztárosnő mellkasához egy 20 centiméter pengehosszúságú kést nyomott, és követelte a kasszában lévő pénzt. A nő ezt megtagadta, kiabálni kezdett, és kipattant a pénztárból. A férfi ezt követően egy közeli társasházba menekült, ahol a rendőrök rövid időn belül elfogták.

Mint ahogy azt az MTI írja, az ítélet indoklásánál figyelembe vették, hogy a férfit korábban is rablás miatt ítélték el, legutóbb is felfegyverkezve követte el a bűncselekményt, és ez megalapozza az erőszakos, többszörös visszaesői minősítést.