Megjött a fagy, de Hummerrel még ne menjen a jégre

2021.02.13. 06:39

Az észak-magyarországi régió megyéire – Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén – másodfokú, további öt megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat – derül ki a szervezet honlapján adott előrejelzésből. Utóbbi Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakóit érinti. 

A legalacsonyabb hőmérséklet Észak-Magyarország és az Alföld szélcsendes, hóval fedett tájain nagyobb területen alakul -15 fok körül, leginkább az Északi-középhegység területén helyenként -20 fok alatt.

Általában derült vagy gyengén felhős idő lesz, de délután az északi megyékben megvastagszik a felhőzet. Az északkeleti és északnyugati vidékeken délutántól néhol kialakulhat hózápor, de csak jelentéktelen mennyiségű friss hó valószínű. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és -7 fok között várható. Késő estére -3 és -15 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős, szélcsendes, vastag hóval fedett tájakon lesz a hidegebb.

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? Küldje el!
Küldje el nekünk!