Meghalt Módos Péter zenei szerkesztő

2021.02.13. 08:46

Az Artisjus-díjas televíziós szerkesztő, rendező és műsorvezető haláláról a Magyar Rádió hivatalos Facebook-oldalán adtak hírt. 

Módos Péter leginkább zenei műsorairól volt ismert. A zene iránti érdeklődése, rajongása már korán megmutatkozott, hiszen nyolcéves korában kezdett zongorázni, tehetségét néha iskolai bulikon is megcsillantotta, ami elindította karrierjét, ugyanis az egyik ilyen fellépése keltette fel a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) kulturális osztályának figyelmét.

Ekkor jött létre a Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub, melynek a vezetője lett. A klubban később több ismert és sikeres emberrel dolgozott együtt, mint az egyesület elnöke, Bergendy István. A klub alelnöke is volt Illés Lajos és Sztevanovity Zorán mellett. A társaság számos helyen rendezett koncerteket. 

Később, 1967-ben a legendás zenei szerkesztő, Komjáthy György megbízta, hogy legyen a „Csak fiataloknak” klub vezetője, majd a Magyar Televíziónál harminckét évig volt műsorszerkesztő. 1992 és 2007 között a Petőfi rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette, de a nevéhez fűződik az Egymillió fontos hangjegy című műsor is.