A törmeléket kapargató macska segített megtalálni a holttestet

2021.02.13. 19:13 Módosítva: 2021.02.13. 19:18
Egy 61 éves férfi holttestére leltek a romok alatt a Vas megyei Gércén, a ház korábban kigyulladt.

2021. február 12-én hajnalban egy melléképületben keletkezett tűzhöz riasztották a sárvári tűzoltókat, akik megfékezték a lángokat és megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a főépületre, ahonnan két gázpalackot is kihoztak. A melléképület teteje beomlott – írja a 112 Emergency Press.

A házigazdát nem találták otthon. A helyszín átvizsgálása után a tűzoltók távoztak. Helybéliek elmondása alapján aznap délután a férfi egyik rokona arra lett figyelmes, hogy egy macska egy törmelékkupacot kapargat. Ott találták meg végül a férfi holttestét, az üszkös gerendák alatt – olvasható a cikkben.

A bejelentés után rendőrök és tűzoltók érkeztek a helyszínre és 23 óráig tartott a helyszíni szemle, valamint a tűzvizsgálat.

Mint a portál cikke írja, vizsgálják, hogy milyen körülmények között vesztette életét a férfi. Választ keresnek arra a kérdésre is, hogy történt-e mulasztás a helyszín hajnali átvizsgálásakor. Az elhunytat nem csak a helyszínen, de a faluban is keresték, mert elképzelhető volt, hogy a hidegben máshol aludt, de nem akadtak a nyomára.

A tűz melléképületben keletkezett, a környezetében sok hulladékkal, törmelékkel.

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, ami arra utal, hogy nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.