Véget ér a miniszter házassága? – reagált Varga Judit

2021.02.13. 07:38

Tizenhárom évnyi boldog házasság után külön utakon folytatja életét Varga Judit és Magyar Péter – értesült több forrásból a Blikk. A lapnak egyelőre sem az Igazságügyi Minisztérium, sem pedig Varga Judit nem erősítette meg, hogy véget ért volna a miniszter házassága. A lap szerint rejtély, mi vetett véget a politikusi álompárként emlegett felek kapcsolatának.

Felidézik azt is, hogy az igazságügyi miniszter – aki egyébként szívesen és gyakran posztol közös családi képeket a közösségi médiában – és jelenleg a Diákhitel Központot vezető férje a karácsonyi interjújukban még nem adta jelét annak, hogy megromlott volna a kapcsolatuk. Az újság szerint akkor azt mindketten elismerték, hogy az életük korántsem olyan egyszerű, mint 15 éve, amikor megismerkedtek. Azóta mindkettejük életében volt példa arra, hogy a másik fél karrierjének támogatása érdekében hátrébb léptek, és inkább a gyereknevelésre koncentráltak. A felek hangsúlyozták azt is, még mindig azt tartják a legfontosabbnak, ha egy család közösen – egyenrangú felek szövetségeként – lehet sikeres és boldog. 

A lap emlékeztetett a család elmúlt hetekben a nyilvánosságban nagyobb visszhangot kiváltó lakásvásárlási ügyeire is – a csokos építkezés mellett a budapesti lakásvásárlásra. A miniszter által a baloldali lapok indította rágalomhadjáratként értékelt lakásügyek közül a hitelé már egészen a piacfelügyeleti feladatokat ellátó Magyar Nemzeti Bankig is elért. 

Szombat kora reggel Varga Judit igazságügyi miniszter a hivatalos oldalára kitett, a maga és a férje nevében aláírt Facebook-posztban közölte: 

semmilyen, a magánéletüket érintő kérdésre nem kívánnak reagálni.

Továbbra is a családuk elleni összehangolt sajtótámadásnak tartja, ahogyan a lakásügyeiket kezelték. Ugyanakkor nem is cáfolta Blikk értesülését.

Úgy fogalmazott:

Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privát szféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé, és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől.