Megkerült az eltűnt szegedi önkormányzati képviselő

2021.02.15. 19:02 Módosítva: 2021.02.15. 22:01

Előkerült a hétfőn eltűnt Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő – erősítette meg az Indexnek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség kilenc órán át kereste eltűnt személyként a képviselőt.

Szabó Bálint vasárnap egy videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről, és leleplezést ígért hétfő reggelre.

Hétfőn azonban már nem jelentkezett, erről a Szegedma.hu számolt be először. A helyi portál információi szerint a képviselő reggel futni ment, de a sportolás után nem ért haza. Később arról írtak, hogy Szabó Bálint felesége hétfő délelőtt jelentette férje eltűnését a rendőrségen.

Az Index megkeresésére a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a képviselőt hétfő délután 13 óra óta keresik eltűntként. Erről délután a rendőrség hivatalos oldalán is beszámolt, valamint Szabó Bálint körözési fotója felkerült az Eltűnt emberekért megoszthatod Facebook-oldalra is. 

A Mindenki Szegedért Mozgalom eddig utolsó nyilvános videóját Szabó Bálint tegnap töltötte fel a csoport Facebook-oldalára, ehhez az önkormányzati képviselő azt írta:

Elég volt abból, hogy a szemünk láttára lopják szét a városi közvagyont. Elég volt abból, hogy helyi megélhetési politikusok mesébe illő gazdagodása zajlik ezzel párhuzamosan. Elég volt abból, hogy aki útjában áll a lopásnak Szegeden, azt egyszerűen eltapossák; legyen az illető helyi kisvállalkozó, piaci árus, tényfeltáró újságíró, vagy éppen önkormányzati képviselő. Holnap reggel 8 órakor Szegeden a polgármesteri hivatalban megkezdjük az elszámoltatást. 

Hétfő este a rendőrség közölte, hogy élve előkerült Szabó Bálint. További információ egyelőre nem ismert, későbbre ígértek részletes tájékoztatást.