Mohácsi és komlói gyermekotthonokban is megjelent a koronavírus

2021.02.16. 06:32 Módosítva: 2021.02.16. 06:32

Öt gyermek fertőződhetett meg koronavírussal a komlói és a mohácsi gyermekotthonban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint az egyik gondozó is elkapta a betegséget – számolt be a történtekről az ATV híradója.

Komlón egy fiúkat és egy lányokat nevelő otthonban is találtak koronavírus-fertőzötteket. Nem hivatalos értesülések szerint a fiúk között egy, míg a lányok otthonában öt pozitív esetet regisztráltak. Közben nem messze onnan, a mohácsi gyermekotthonban is kimutatták a fertőzést.

A PDSZ-t egy pedagógus kereste fel, miután a gyermekek mellett az intézmény egy hatvan évnél idősebb nevelője is lebetegedett. Nagy Erzsébet, a szakszervezet tagja a híradónak azt mondta: azért keresték meg a gyermekotthonból, hogy a szervezet annak érdekében tegyen lépéseket, hogy a nevelők is mielőbb megkaphassák az oltást.

Az ATV kereste az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan azt a választ kapták, hogy információik tévesek, ugyanis összesen öt fertőzés történt. A komlói intézetben a szükséges intézkedések megtörténtek, a betegeket elkülönítették – közölte a tárca. Az ott dolgozók oltásáról annyit írtak, hogy az oltási rendben azok a szociális intézményekben dolgozók élveznek elsőbbséget, ahol a gondozottak leginkább ki vannak téve a betegségnek.