Csaló gázszerelőkre figyelmeztet a Tigáz

2021.02.16. 11:05

Az utóbbi időben újra a TIGÁZ Zrt. nevével visszaélve próbálják csalók meglopni a társaság ügyfeleit – hívta fel a figyelmet a társaság keddi közleményében.

Ilyen esetekben a bűnözők a TIGÁZ Zrt. megbízottjainak adva ki magukat, gázmérőóra-csere címén próbálnak pénzt beszedni, valamint adategyeztetés címén személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

A közleményben kiemelték, hogy a Tigáz munkatársai minden esetben arcképes, tigázos arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig az arcképes igazolvány mellett hivatalos megbízólevelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az adott munkával megbízottak első lépése, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat. A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeket engedjenek a Tigáz nevében eljárni, munkát végezni, akik személyazonosságukat a fentiek szerint igazolták.

A társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Ha az adott személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék a TIGÁZ Zrt. ügyfélszolgálatán, a 06 (80) 180-380 telefonszámon – áll a közleményben.