Ború, ború és ború lesz ma, semmi derű

2021.02.17. 06:10

Szerdán felhős idővel indul a nap, de napközben északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, az északkeleti tájakon marad a borongós idő. Egy csapadékzóna érkezik északnyugat felől, ami viszonylag gyorsan mozog, de a keleti vidéken estig kitart majd a csapadékhullás.

Elsősorban reggel, kora délelőtt helyenként ónos vagy fagyott eső is eshet, utána jellemzően esőre, záporra kell számítani, de az északkeleti megyékben végig havazás lesz a jellemző.

Északon éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet – írták az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Ónos eső veszélye miatt egyébként több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adtak ki.  • Hírek
  • Lakáshitel