Dubaj után kedden a Maldív-szigetekre repült a NER kedvenc magángépe

2021.02.17. 10:03

Újabb útra kelt a NER kedvenc járműve. Az Index megnézte, hogy merre van a Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgép. A Planefinder portálon azt láttuk, hogy az OE-LEM lajstromjelű, hivatalosan osztrák tulajdonban lévő repülőgép kedden 19:05-kor felszállt Budapestről, majd Omán után az Arab-tenger felett elveszett a jele. De a pilóta rádiós bejelentkezése és egy másik oldal is bizonyítja, hogy a Maldív-szigetek volt a cél.

A Bombardier Global 6000 típusú luxus magángép 2020.február 26-án a Planefinder nevű radaron.
A Bombardier Global 6000 típusú luxus magángép 2020.február 26-án a Planefinder nevű radaron.

Mindennek azért néztünk utána, mert kedden Hadházy Ákos kiszúrta, hogy a repülőgép Valentin-napon Dubajba szállt, ahol a feltételezések szerint az utasai a hosszú hétvégét töltötték. Bár bizonyíték azóta sincs arra, hogy ki használta a gépet. A független országgyűlési képviselő úgy gondolja, hogy Mészáros Lőrinc lehetett az, aki romantikus hétvégére vitte új szerelmét.

A 17 milliárd forintba kerülő repülőgépet Mészáros Lőrincen kívül a magát miniszterelnöki kötélbarátként aposztrofáló Garancsi István és maga Orbán Viktor is használta már. A miniszterelnök akkor, amikor 2018. július 25-én elutazott Bulgáriába a helyszínen megnézni a szülővárosa, Székesfehérvár csapatának, a MOL Vidinek a Ludogorec elleni BL-selejtezőjét.

A géppel 2020 nyarán és őszén összesen kilenc alkalommal repültek Nizzába. Az utak egy része szeptemberre datálható, vagyis az Orbán-kormány által a hónap elején életbe léptetett határzár után repültek vele. Egy Maldív-szigeteki útra 2020. december 26-án is sort kerítettek. A luxus magángépet egyébként az Orbán-kormányhoz közeli vállalkozók használják szívesen.