Koronavírus: soron kívül megkaphatják az oltást a magyar raktárosok

DKRCS20210216001
2021.02.17. 08:16

Az egyik piacvezető áruházlánc raktárainak alkalmazottai az oltási tervhez képes hamarabb vehetik fel az koronavírus elleni vakcinát. Az önkéntes lehetőségről a héten nyilatkozhatnak raktárosok – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére a cég logisztikai központjában már zajlik is az országos felmérés arról, hányan élnének a soron kívüli oltás lehetőségével. 

A programhoz több más áruházlánc is csatlakozhat.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy az operatív törzs bízta meg a hivatalt, hogy mérjék fel, mekkora az oltakozási kedv a dolgozók körében. Bubenkó Csaba arról is beszélt, hogy miután megjelent az oltási terv, már akkor kezdeményezték, hogy a bolti alkalmazottakat vegyék előrébb, akik eredetileg az ötödikek lennének a sorban. Kiemeli, hogy azért fontos, mert a munkások több órán át összezárva vannak, és

nagy élelmiszer-biztonsági kockázatnak vannak kitéve, mert mindennap nyers és friss fogyasztású árutömegek tonnáival érintkeznek.

A Magyar Nemzethez eljutott az a vállalati levél, amelyben az munkavállalóknak azt írják, hogy aki most jelentkezik az oltásra, azzal 

vállalja, hogy a jelenleg Magyarországon hivatalosan engedélyezett vakcinák bármelyikével elláthatják.

Az áruházlánc ugyanakkor kiemeli, hogy szabadon lehet választani a lehetőséget, és ha a dolgozó úgy dönt, hogy nem él azzal, akkor a munkaviszony tekintetében semmilyen hátrány nem éri, annak negatív következménye nem lesz.

Borítókép: MTI Fotós: Krizsán Csaba