Tibi atya: Dicsértessék, hogy a FreeSZFE kihátrált a politikai dealből

2021.02.17. 21:21
Keményen kárhoztatta Tibi atya FreeSZFE egyesületet, amiért elfogadták az erzsébetvárosi polgármester ajánlatát.

Heves vitát robbantott ki a VII. Kerületben, amiért Nidermüller Péter a korábbi tervekkel ellentétben nem a helyi zeneiskolának, hanem az újonnan megalakult FreeSZFE Egyesületnek adta a Damjanich utca 4. szám alatti, felújított épületrészt. 600 tanuló járt pórul.

Tibi atya közösségi oldalán fakadt ki az épületvitán:

Valódi polgári ügyek sikkadnak el ebben a végtelenített hisztériában: a Dunaferr ki nem fizetett melósaié, a bajba jutott kisvállalkozásoké és az épületüktől megfosztott zeneiskolás gyerekeké. Szégyelljétek magatokat!

– írta hétfőn.

A FreeSZFE Egyesület a felháborodás hírére kihátrált a hallgatók számára is hátrányos alkuból, kedden mondtak le az épületrész bérleti jogáról. Az alkotóműhely a szemeszter végén távozik az ingatlanból.

Kapcsolódó

SZFE-ügy: az egyesület lemond az új épületről, csak vesztesek vannak

Újabb nyilatkozatháború robbant ki az erzsébetvárosi vezetés és a kerületi Fidesz között.

A hetedik kerületben vendéglátóhelyet üzemeltető Tibi atya üdvözölte az egyesület döntését:

 A FreeSzFE a közösségi felháborodásra kihátrált a politikai dealből, és mégsem veszik el a hetedik kerületi gyerekektől a frissen felújított Molnár Antal Zeneiskolát, amit a DK felajánlott nekik

– kommentálta a történéseket a véleményvezér. Szerinte a FreeSZFE egy politikai csapdába manőverezte magát, amikor elfogadta a polgármester felajánlását. Majd a kárhoztatás után a dicsértessék kapott hangsúlyt:

pozitív, üdvözlendő fejlemény, hogy nem magyarázták tovább a magyarázhatatlant, és kevésbé feltűnő alternatíva után néznek. Én még mindig bátorítom őket, hogy próbálják meg piaci alapon, nem ördögtől való az! Sokan sipákoltak az elmúlt években, hogy nem lehet, és csodák csodája, mégis lehetett. Nem én leszek a fogyasztójuk, de viccen kívül úgy gondolom, hogy van kereslet arra, amit csinálnak. Dicsértessék!

– zárta a posztját Tibi atya.

Kapcsolódó

Tibi atya: Ha Orbán Viktor nem hagy más lehetőséget, felkelünk!

A vendéglátósokért szól az indulatos dicsértessék.