Új hungarikumot szült a szükség: itt a jégtörő hókotró

2021.02.17. 18:47

Levonulóban van az árhullám a Sajón, viszont a folyó által elöntött utakat még nem tudták minden esetben azonnal visszaadni a forgalomnak, mivel az elmúlt napokban nemegyszer volt példa mínusz 15-20 Celsius-fokos hőmérsékletre, melynek nyomán hatalmas jégtáblák alakultak az elárasztott szakaszokon – írja az Indexnek eljuttatott közleményében a Magyar Közút, amely egy remek videót is csatolt a szöveg mellé. 

Hogy felgyorsítsuk a folyamatot, Sajóörösnél is naponta egyszer hókotró géppel, ekével törik fel kollégáink a jeget, amire eddig nem igazán volt példa, tehát abszolút kuriózumnak számítanak ezek a beavatkozások.

Mint közölték: így ha már megfelelő mértékben visszahúzódik, illetve levonul a víz az útról, akkor gyorsabban tudják elvégezni az utolsó beavatkozásokat, hogy újra használhassák a szakaszt a közlekedők.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyébként már csak két szakaszon van érvényben útzár a Sajó által elöntött területeken: a 3307-es, ároktői komphoz vezető úton, illetve a 36107-es úton Kesznyéten és Sajóörös között – közölték.