Tűzifát kapnak a rászoruló családok

2021.02.18. 16:43

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) ötven köbméter, magas fűtőértékkel rendelkező, akácfából, hársfából és juharfából tűzifát adományoz a rászoruló családoknak − olvasható az intézet MTI−hez eljuttatott közleményben.

A NÖRI a Nagycsaládosok Országos Egyesületén (NOE) keresztül nélkülöző családok megsegítésére ajánlott fel a kezelésében lévő zöldfelületek megóvásából és fenntartásából származó tűzifát. Az adomány értéke meghaladja az egymillió forintot − áll a közleményben.

Mint írják, a NÖRI öt éve, a vagyonkezelésbe vétel óta komoly figyelmet és hangsúlyt fektet a Fiumei úti sírkert és a Salgótarjáni utcai zsidó temető zöldfelületeinek fejlesztésére, ápolására, fenntartására. A védett fasorok, facsoportok kezelése, pótlása és rekonstrukciója minden évben nagy mennyiségű faanyag kitermelését jelenti, amelyet az intézet második alkalommal adományoz karitatív célokra. Az 1987-ben alakult Nagycsaládosok Országos Egyesülete országszerte mintegy 15 ezer, háztartásukban legalább három gyermeket nevelő családot képvisel.