Tíz év után bukott le az ijedős rabló

2021.02.18. 20:15

Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint társával kirabolt egy idős nőt még 2010-ben. A két férfi által menekülés közben eldobált tárgyak vezettek el a gyanúsítotthoz – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A döntés nem jogerős.

A két férfi 2010-ben tört be egy idős, alvó nő otthonába. A nőt arra kényszerítették, hogy nyissa ki a széfet, és adja át értékeit. Eltulajdonítottak 1400 eurót, 150 amerikai dollárt, kilencvenezer forintot és egy 230 ezer forintos digitális fényképezőgépet, majd elmenekültek.

A férfiakat távolabb észrevette egy rendőr, erősítést hívott, és járőrtársaival megpróbálta elfogni őket. A rendőrök tárgyakat találtak, amelyeket a gyanúsítottak dobtak el menekülés közben. A tárgyakat lefoglalták, és DNS-mintákat vettek róluk, amelyek alapján 2021 januárjában beazonosították a feltételezett elkövetőket, és egyiküket elfogták.

Az elfogott férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt eljárást indított, és indítványozta a letartóztatását.