Nem kapott hitelt alkoholra, rá akarta gyújtani a boltosra a gárdonyi házát

2021.02.19. 15:15

Egy férfi visszatérően és egyre erőszakosabban kért hitelre alkoholt egy boltostól Gárdonyban, ám a kereskedő ezt megelégelte és elküldte az ötvenhat éves hangoskodót üzletéből. Azonban 

a bajkeverő férfi visszatért éjszaka és a bolt és a mellette lévő lakóház közötti hulladék tárolására alkalmas kültéri göngyölegraktárat felgyújtotta

– olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrségi portál közlése szerint 2021. február 18-án 19 óra 53 kapták a bejelentést arról, hogy egy agárdi lakóház és egy üzlet között lévő, hulladék tárolására alkalmas kültéri göngyölegraktárát valaki felgyújtotta. A lángok könnyen és gyorsan továbbterjedhettek volna mindkét épületre. Az üzlet tulaja, aki a bejelentést tette elmondta, hogy egy férfi a körbekerített helyen felhalmozott és tárolt hulladékra a kerítésén átnyúlva égésgyorsító anyagot locsolt, majd a folyadékot az úttest irányába továbböntötte, végül meggyújtotta.  

Ahogy az a biztonsági kamera felvételén is látszik 

a műanyag rekeszek és papírgöngyöleg azonnal lángra kaptak, melyek a szomszédos épületet és annak falán futó gázvezetéket is elérték.

Szerencsére a környékbeliek időben észlelték és eloltották a tüzet, így az nem tudott tovább terjedni és senki nem sérült meg.

A rendőrök az adatgyűjtésnél gyorsan azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható férfit, akit pár óra múlva elfogtak.