Nagy szavak, csekély érdeklődés Gődény György felhívására

20201212170433 FERI8040
2021.02.19. 12:12
A #maradjotthon kampány mintájára „ne maradj otthon” szlogennel szervez Gődény György gyógyszerész megmozdulást Budapesten.

Szeretnél táncolni egy jó buliban? Gyere el, mert baj van

– írja eseményajánló szövegében Gődény, aki a vendéglátósok megélhetési válságát meglovagolva próbálja járványszkeptikus rajongótáborát mozgósítani.

A felhívásban többek között olyan túlzásokat feszeget, mint:

„NEM AKAROD, HOGY KÉNYSZERÍTÉSSEL VAGY ERŐSZAKKAL OLTÁSOKAT KAPJ?” 

vagy:

„Nem szeretnéd »egészségtelen« szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le, és gyere!”  – a szakellátási szakgyógyszerész a valóságtól elrugaszkodott kérdéseiben helyenként értelmes dolgokra is rátapint, úgymint a vendéglátósok helyzete. Azonban a maszkmenetes piknik érdektelenségbe fulladni látszik, mert a konkurens, tömeges üzletnyitásért kiálló csoport egy másik időpontra szervezi a megmozdulását. A közösség január végén tartott demonstrációt a Hősök terén, ami igazoltatásokkal ért véget. A szervezőkre másfél millió forintos büntetést szabtak ki. Ők még hangzatosabb kijelentésekkel operálnak Gődénynél.

Kapcsolódó

Másfél millió forintos büntetést szabtak ki a vasárnapi tüntetés szervezőire

Még ez sem tántorítja el a tüntetőket a további akcióktól.

Gődény járványszketikus megmozdulása nem tüzelte fel a közösségi oldalának követőit. Ezért a „vírusrealista”, megmondó, testépítő, kétszeres pártalapító azt üzente rajongótáborának, hogy nem osztanak rendesen:

Erre hívtam fel a figyelmet, és hogy osszátok meg, mert nagyon fontos téma, ehhez képest mindent alulmúlt! Ezért ma újra kiraktam, de most sem olvastátok és osztottátok meg, csak kevesen.

Gődény szerint az érdeklődés hiánya megkérdőjelezi az akció értelmét. Majd felszólított mindenkit, hogy az ő oldalán nincs helye a kishitűségnek:

A mai naptól kezdve az úgyse, minek, sajnos, sose és a felesleges szavakat felejtsétek el, mert aki így kezdi a gondolatait és a mondatait, annak nem biztos, hogy közöttünk van a helye!

– figyelmeztetett Gődény György.

Kapcsolódó

TGM átengedi a terepet az üvöltözőknek, az okoskodóknak

Tamás Gáspár Miklós szerint ennek a világnak, amiben élünk, befellegzett.