Árván maradt egy hatéves magyar kislány, koronavírus ölte meg mindkét szülőjét

2021.02.19. 16:01

Árván maradt egy hatéves kislány, mert meghaltak a szülei koronavírusban. A tragédiáról a Szeretlek Magyarország portálon számolt be a gyermek édesapjának unokatestvére. 

Kovács Szilárd 45 éves unokatestvérét február elsején tesztelték, másnap pedig megtudta, hogy koronavírussal fertőzött. A férfi egy hét múlva légzési nehézségekkel kórházba került, majd négy napra rá 36 éves felesége is követte őt. A férfi a szüleivel is érintkezett, így az édesapja is bekerült a kórházba.

A rokon a Szeretlek Magyarországnak elmondta, a férj halálhíréről az anyósáék hamarabb értesültek, mint a saját szülei. Az asszony egyedül volt otthon, karanténban, így a rokonok attól tartottak, hogy a megrázó hír hallatán elájulhat vagy összetörheti magát. Közben érkezett az újabb lesújtó hír, a feleség szervezete is feladta a koronavírus elleni küzdelmet.

A nő szülei másnap felkeresték a férj édesanyját, majd beszámoltak neki a tragédiáról. A kormányzati tájékoztató oldalon a férjnél és a feleségnél alapbetegségként a magas vérnyomást és a túlsúlyt tüntették fel. Kovács Szilárd szerint nagy probléma, hogy nincs kitalálva semmi arra, hogyan kell egy karanténban lévő emberrel halálhírt közölni. Szerinte lehetnének emberközpontúbb szabályok erre.

Bele kell ordítanom az éterbe, amit a családom és én megtapasztaltam. Hátha eljut ez olyan helyre, ahol az ilyen problémák megoldásához legalább van szándék és erőforrás, talán kormányzati akarat is

– írta a Facebookra Kovács Szilárd. Elárulta azt is, hogy a hatéves gyermek jelenleg a nagyszülőknél van. Gyűjtés indult neki, sokan segítenek. 

Kovács Szilárd neve onnan lehet ismerős, hogy a darnózseli hentes az ő húgát ölte meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport