Az Orbán-kormány szerint semmi gond azzal, hogy politikus viszi ki idősotthonba a vakcinát

2021.02.19. 15:55

Simicskó István KDNP-frakcióvezető január 29-i Facebook-posztban büszkélkedett el azzal, hogy Sára Botonddal, a Fővárosi Kormányhivatal fideszes vezetőjével elkísért egy szállítmány koronavírus elleni oltóanyagot Budapesten az egyik újbudai, Ménesi út idősotthonba.

A kissé kampányízűnek tűnő megnyilvánulásról az MSZP-s parlamenti képviselő, Molnár Gyula feltett egy írásbeli kérdést, amelyre Orbán Balázstól, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszolt is. Eszerint nincs itt sem probléma, sem látnivaló, 

a szociális intézményekben való oltások során a vakcinák szállítását számos esetben a védelmi bizottságok szervezésében a kormányhivatalok munkatársai látják el a kormányhivatalok gépjárműveinek felhasználásával. A kormánymegbízottak is nap mint nap részt vesznek az operatív munkában, de annak sincs akadálya, hogy akik az oltási terv előrehaladását külső szemlélőként figyelemmel kívánják kísérni, az előírások betartásával és anélkül, hogy a feladatellátást akadályoznák, jelen lehessenek a kiszállításnál.

Sára Botond Facebook-oldalán egyébként egymást érik a bejegyzések vakcina érkezéséről és kiszállításáról. A politikus február 3-i posztban szólt vissza az MSZP-nek, azt állítva, csak azért bírálják, mert szervezéséért felelős kormánymegbízottként elvégzi a feladatát.