Erik, Alexandra
EUR 385,39 Ft
USD 366,54 Ft
9 °C
23 °C

Fesztivál csak beoltottaknak?

2021.02.19. 13:37

Hamarosan eldőlhet, hogy lesznek-e, és ha igen, milyen feltételekkel lesznek az idén fesztiválok hazánkban, de egyelőre rengeteg a nyitott kérdés. Jelen állás szerint a nagy nemzetközi események megrendezésére kicsi az esély, a belföldi piacot célzó programokra nagyobb –mondta a Világgazdaságnak Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Sziget, a Volt Fesztivál, a Balaton Sound, a Mol Nagyon Balaton és az Akvárium Klub társtulajdonosa.

A fesztiválpiac bizonytalanságát jól jellemzi, hogy hivatalos álláspontot egyelőre senki nem mer megfogalmazni, noha minden érintett ezt várja – mondta a szakember. Nagy kérdés a szervezők részéről az is, hogy oltáshoz kössék-e a részvételt, s ha igen, milyen formában, milyen feltételekkel tegyék. Mérlegelni kell továbbá, hogy ha oltás nélkül lehet tömegbe menni, az sokakat visszatarthat. Kérdés az is, hogy mi lesz azokkal a 18 év alatti fiatalokkal, akik nem szerepelnek az oltási tervekben, ugyanakkor kizárni nem szabad őket a tömegrendezvényekről.

Lobenwein aláhúzta, a többezres létszámú koncerteken és fesztiválokon az lehet a megoldás, ha a beoltottság a részvétel feltétele.

A fesztiválszervező hozzátette, további kérdéseket vet fel a programszervezés is, hiszen tavaly a fesztiválok, turnék lemondásakor rengeteg produkciót kötöttek át erre az évre, és sok újat is szerződtettek.

Lobenwein Norbert biztos benne, hogy turnék és fesztiválok egész sora lép vissza hamarosan, legfőképp azok, amelyek nagy számban vonzanak külföldi turistákat.

A belföldi közönséget célzó programoknak jóval nagyobb az esélyük – rögzítette. A potenciális fesztiválközönség mindenesetre egyelőre bizakodónak tűnik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét