Karácsony Gergely: van még szabad hely az ingyenes tesztelésre

2021.02.20. 14:01

Elkezdték a budapestiek szűrését, és ezt éppen jó időben – erről ír Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A főpolgármester megemlíti, hogy Magyarországot is utolérte a harmadik hullám, amit a koronavírusszámok is igazolnak. Kiemeli: a második szűrés első két napján, február 18-án és 19-én a decemberi teszteléshez képest kétszeres volt a pozitív esetek száma.

Tesztelni két budapesti helyszínen – a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren – lehet reggel 6 óra és este 8 óra között. Jövő szombatig lehet jelentkezni budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak. A 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe a tesztelést. A mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Karácsony Gergely azt írta, hogy szorít az idő, és a vakcina jelenti az egyetlen megoldást, amíg abból nincs elég, addig szerinte a tesztelés a legjobb védekezési módszer a vírussal szemben. Hozzáteszi: a pozitív esetek karanténba vonulásával meg lehet akadályozni az újabb fertőzéslánc kialakulását. A főpolgármester aláhúzta, van még szabad hely a tesztelésre, regisztráljon, aki szeretné igénybe venni.