Agyparazitákat elpusztító szert reklámoznak a Semmelweis Egyetem egyik orvosának nevével

2021.02.20. 10:56

Megint visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével. Most az egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese, dr. Holló Péter egyetemi tanár nevére és fényképére hivatkozva olyan szert reklámoznak, amely azt ígéri, hogy elpusztítja és eltávolítja az agyban, a szívben, a májban és a szervezet egyéb területén rejtőzködő élősködőket, parazitákat – írják az intézmény közleményében

Az online felületen elérhető cikk azt állítja, hogy nincs más olyan gyógyszer, amely képes lenne a szervezetben előforduló paraziták kiirtására. Az álinterjú hamisan kelti azt a látszatot, hogy a terméken végzett sikeres vizsgálatok a készítmény magas fokú hatékonyságát igazolják, és az sem fedi a valóságot, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket.

Egy hete, ahogy az Index is beszámolt arról, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetője nevével visszaélve terjesztettek olyan szereket, amelyeket úgy hirdettek, hogy megtisztítják a vérereket és megakadályozzák a magas vérnyomás kialakulását. A csalókat elkapták.

Egy hónappal korábban pedig az intézmény egyik klinikájára hivatkozva árultak olyan szert, amely azt ígéri, megtisztítja a vérereket, és ezzel meghosszabbítja az életet, megakadályozva a magas vérnyomás kialakulását. Merkely Béla akkor leszögezte, sem ő, sem az intézmény, nem ígér csodaszereket az interneten.