Újra dolgoznak a Balettintézet épületén

2021.02.21. 11:22

Az előzetes tervek szerint tavaly kellett volna megnyitnia annak az ötcsillagos luxusszállodának, amelyet a Balettintézet korábbi épületéből alakítanak ki. Nemrég még a tavalyi nyitást jelezte a helyszínre kihelyezett tábla is, ugyanakkor hosszú munkaszünet után újra elkezdték az épület átalakítását – tudta meg mfor.hu.

A Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palota épülete a fővárosi Andrássy úton jónéhány éve téma a közbeszédben, hiszen 2014-ben a katari uralkodócsaládé lett, és már akkor arról szóltak a híradások, hogy szállodaként működhet tovább. Az elmúlt bő hat évben azonban nem igazán történt sok mindent a műemlékkel azon túl, hogy tovább romlott az állapota.

Kapcsolódó

Eladták a Balettintézetet

Arab befektetők a vevők. Úgy tűnik, az Orbán Viktor által szorgalmazott államosítás elmarad.

A mostani hírek szerint az épület tetejét az elmúlt napokban elbontották. Ez jelezheti, hogy végre elindult a felújítás, amit a DVM Group végez. Az előtte eltelt másfél évben az alapzat megerősítését a Bohn Kft. hajtotta végre. 

A DVM-csoport az elmúlt években számos kiemelt fővárosi ingatlanprojektet fejezett be. Ezek közé tartozik az Eiffel Palace, a Promenade Gardens irodaház és a Váci utca 1., valamint a Szervita téren épülő Szervita Square Building beruházása is.