Az egészségügyi szakdolgozók több mint fele inkább felmondana

2021.02.22. 19:34

Továbbra sem egyértelmű, milyen módon tudják majd folytatni munkájukat az egészségügyben dolgozók. A legújabb hírek szerint közel felük a felmondást fontolgatja. 

Az egészségügyisek közül sokan még mindig nem tudják, mikor fogják megkapni azt a szerződést, amelynek alapján új, szolgálati jogviszonyban folytathatnák a munkájukat.

A szerződést a mai napig nem kaptuk meg, nem is hallani arról, hogy mikorra várható. Nagy valószínűséggel alá fogom írni, mert ez egy vidéki kórház, sok lehetőség nincs 

– mondta az RTL Híradónak nyilatkozó ápoló.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének jogi tanácsadója eközben arra figyelmeztetett, hogy ha a dolgozók megkötik a szerződést,

AKKOR AZT A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN NEM TUDJÁK MAJD FELBONTANI.

Főleg most, hogy újabb három hónappal meghosszabbította a parlament a veszélyhelyzetet, illetve további 70, a veszélyhelyzet alatti életet szabályozó rendelet hatályát. 

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke viszont arra biztatta a dolgozókat az RTL Híradóban, hogy írják alá a szerződést, mivel később is dönthetnek úgy, hogy munkahelyet változtatnak.

Az ATV-nek eközben a szakértő azt is elmondta, hogy

az egészségügyi szakdolgozók közel fele a felmondást fontolgatja a kialakult helyzet miatt.

Hozzátette: ez azért is van, mert a kiküldött szerződésekben rengeteg a hiba, de a sietség miatt szerinte ezen nem is lehet csodálkozni.

Az MSZP a fentiekre tekintettel az új jogviszony bevezetésének elhalasztását kérte. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban úgy nyilatkozott az ATV Híradónak, hogy ezt semmi sem indokolja. 

A tervek szerint márciustól az egészségügyi dolgozóknak már az új jogviszony szerint kellene dolgozniuk.