Zacher Gábor: Ősszel visszakaphatjuk a régi életünket

2021.02.22. 11:46

Zacher Gábor szerint bőven van oka az embereknek a reménykedésre, hiszen egyre több vakcina áll rendelkezésre, és szerinte az oltásokkal őszre visszakaphatják az emberek a járvány előtti életüket – erről a Life TV reggeli műsorában, az Ébredj velünkben beszélt a toxikológus főorvos.

A kereskedelmi televízió műsorvezetői leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy Zacher Gábor milyen vakcinát választana, és mikor térhet vissza az emberek élete a koronavírus előtti időkbe.

Négy oltást már engedélyeztek hivatalosan, a Pfizert, a Modernát, az AstraZenecát és a Szputnyikot, ezek közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánlom

– mondta a főorvos, aki hangsúlyozta, hogy a kínai oltóanyagot egyelőre kicsit távolságtartással kezeli, ám ez nem azt jelenti, hogy nem használná. Azt is kifejtette, hogy azért bizonytalan az ázsiai szerrel kapcsolatosan, mert nem tudni róla mindent, hiányos a leírása.

Ennek ellenére azt mondom, mindenki oltassa be magát. Előttünk lebeghet Izrael példája, ahol már a lakosság több mint hatvan százalékát beoltották, ennek köszönhetően pedig nyitnak 

– fogalmazott Zacher Gábor.

Azt Kiemelten fontosnak tartja, hogy számottevő legyen Magyarországon az oltási hajlandóság, mert akkor ősszel visszakaphatják a régi életünket a magyar emberek.