Szabó Bálint állítja, hogy elrabolták

2021.02.22. 14:00
Személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás. Szabó a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mondott többet eltűnése körülményeiről a sajtótájékoztatóján. Azt nem tudni, mikor és hol támadhatták meg. Csak annyit közölt, hogy azon a napon hajnali 5 körül indult futni.

Eltűnésének napján körözni kezdte Szabót a rendőrség. A képviselő így emlékezett arra, ahogyan megtalálták: aznap este 8 óra körül gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban az M43-as környékén ment Makó felé, és nem önszántából került az autóútra. Szabó segítséget kérve integetett, hogy leállítson kocsikat, míg végül egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg. A szabadnapos rendőrnek köszönetet mondott.

Ő MENTETTE MEG AZ ÉLETEMET

– mondta.

Kapcsolódó

Megkerült az eltűnt szegedi önkormányzati képviselő

A rendőrség késő este tudatta, hogy élve előkerült Szabó Bálint.

A helyszínen hőtartó fóliába csavarták és melegítő infúziót adtak neki. Rendőri felügyelet mellett a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói sürgősségi betegellátó ambulanciájára szállítottak hipotermia diagnózissal – mondta. Sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy tiszta volt a tudata, és elmondása szerint nem volt a pszichiátrián. Az ambulanciáról pedig saját felelősségére távozott.

Mint mondta: a történtek rendkívül megviselték. Lebetegedett, és családját is lelki trauma érte. Azért szólalt meg, mert a szegedi polgármester – a helyzetet kihasználva – lejárató kampányba kezdett vele szemben. Szabó cáfolta a Szeged.hu értesülését, amely szerint pszichiátriai osztályra szállították volna. 

Szabó végezetül türelmet kért a szegediektől, amit azzal indokolt, hogy a családjával szeretne lenni.

Kapcsolódó

A megerőszakolt ifjú szocialista, egyben az őszödi beszéd tanúja

Szabó Bálint eltűnése, megkerülése ugyanolyan furcsa, mint politikai pályája.