Gigantikus zászlóégetésre kell készülni, bezár a Zászlómúzeum

2021.02.22. 16:51

„Összepakolom a zászlókat, képeket, könyveket, a világ szinte minden országának és minden magyar településnek a vezetőivel való levelezéseimet, egyéb tárgyaimat, konténerbe rakom, és megy az égetőbe az egész” – fogalmazott a HVG-nek Balogh László, Európa egyetlen zászlómúzeumának tulajdonosa. Hozzátette, 

Lesz egy sajtóesemény, elég nagy balhé várható. Gondoljunk csak bele, mi van, ha elégetnek egy zászlót! Itt több mint 200 ország zászlóját kellene elégetni.

A múzeum tulajdonosa a lapnak elmondta azt is, hogy természetesen nem szeretné, ha idáig fajulnának a dolgok, és mindent meg is tesz azért, hogy megmaradjon a múzeum, abban viszont nagyon eltökélt, hogy

a gyűjteménye nem kerülhet senki más kezébe.

Balogh László egyébként még 25 éve nyitotta meg a Zászlómúzeumot, amely most az önkormányzati megszorítás áldozata lehet, ugyanis az azt fenntartó Józsefváros Közösségeiért Zrt. vezetője arról tájékoztatta, hogy a kerületi önkormányzat a kormány megszorító intézkedései miatt kénytelen spórolni, és nem tudják támogatni a múzeum működését. 

Március 1-től tehát bezár a hely, igaz, arra végül kapott engedélyt Balogh decemberig, hogy összepakoljon, esetleg új helyet keressen a múzeumnak.