Konzultációt indít az MSZP az uniós újjáépítési források felhasználásáról

2021.02.23. 14:28

Konzultációt indít az MSZP a Magyarországnak járó európai uniós újjáépítési források felhasználásáról – közölte az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője. Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországnak több mint ötezermilliárd forint támogatás jut, amit szigorú feltételekkel, célhoz kötötten lehet felhasználni, és el kell vele számolni.

Hozzátette: az EU azt kérte a tagállamoktól, a források felhasználásáról készítsenek reformtervet, amelyet egyeztetnek a társadalmi partnerekkel, önkormányzatokkal, civil és szakszervezetekkel, hogy „ne csupán egy kormány mániáit kelljen finanszíroznia az európai közösségnek”.

Az ellenzéki politikus szerint

a magyar kormány csak „egy eldugott kis honlapon” tett közzé felhívást, egy néhány oldalas „fércműhöz” kérve a társadalmi partnerek véleményét.

Ez nem egyeztetés, a munkát megspórolja a kormány – hangoztatta. Hozzátette: az MSZP elvégzi a kormány helyett a munkát, nem hagyják, hogy a kormány megkerülje az érdekképviseleteket, és átvágja az Európai Bizottságot egy látszategyeztetéssel.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese közölte: levélben kérik a szakszervezetektől véleményük, javaslataik ismertetését, amit Ujhelyi Istvánon keresztül juttatnak el az unió illetékeseihez, segítve ezzel, hogy tényleg a munkahelyek megvédésre fordítsák, illetve a magyar családokhoz kerüljön az EU segítsége.  • Hírek
  • Lakáshitel