Főorvos: Röhej, hogy vannak, akik még mindig nem hiszik el, hogy létezik a koronavírus

2021.02.23. 07:57

Röhejnek nevezte a Spirit FM Exkluzív című műsorában dr. Elek Jenő főorvos, hogy vannak, akik még mindig nem hiszik el, hogy létezik a koronavírus – adta közre az ATV.  „Úgy látom, hogy a kollégáim szinte mind be vannak oltva, akik megkaphatták az oltást. Azok nem kaptak oltást, akik az elmúlt három hónapban pozitívak voltak” – folytatta az Országos Onkológiai Intézet intenzív osztályának vezetője. Ő úgy látja, mindenki várja vagy megkapta már az oltást, és nem tapasztalt olyat, hogy valaki ne akarta volna beoltatni magát.

A főorvos beszélt arról is, hogyan érezte magát, miután beoltották. Azt mondta, hogy az első oltást észre sem vette, a másodiknál viszont fél napig hidegrázása volt. A főorvos szerint értelmetlen vita, hogy honnan származnak az oltóanyagok. Szerinte ez egy felturbózott kérdés, aminek végül pozitív eredménye lett.

Eddig úgy tudtam, hogy Magyarországon mindenki a focihoz ért nagyon, most megtanultuk, hogy mindenki nagyon ért a Covidhoz is, most pedig azt látjuk, hogy mindenki nagyon ért az oltáshoz is. Ezt a sok szakembert várom a kórházba önkéntes munkára, úgyis hiánycikk van munkaerőből

– fogalmazott a főorvos, azt pedig egyenesen röhejnek nevezte, hogy még mindig vannak, akik kétségbe vonják a vírus jelenlétét, vagy elbagatellizálják annyival, hogy olyan, mint az influenza.