Sikerült megegyezni, marad a traumatológia Debrecenben

2021.02.23. 18:36

Március 1. után is zavartalanul folytatódhat a betegellátás a traumatológiai és kézsebészeti osztályon, köszönhetően annak, hogy sikerült rendezni a vitás kérdéseket az orvosokkal – tájékoztatta a Debreceni Egyetem Klinikája az ATV híradóját.

Korábban az orvosok közölték, azonnali egyeztetést követelnek, mert jelen formájában nem hajlandók új szerződéseiket aláírni, ami a Hajdú–Bihar megyei traumatológiai ellátás végét jelentette volna. Emellett Kunetz Zsombor a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei traumatológusok nevében is az ellátás megszűnését helyezte kilátásba Facebook-bejegyzésében.

Kelet-Magyarországon úgy tűnik nem lesz baleseti ellátás, ha ez a törvény így marad.

Publiée par Dr. Kunetz Zsombor MBA sur Mardi 23 février 2021

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése levelében azt írta: rendezték a vitás kérdéseket a DE KK Kenézy Gyula Campus Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosaival, így

minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka 2021. március 1-től is zavartalanul folytatódjon.

Levelükben arra emlékeztettek továbbá, hogy álláspontjuk szerint a jogviszony kiszámíthatóbb és megbecsültebb életpályát teremt az egészségügyi dolgozóknak, mellyel párhuzamosan „minden idők legnagyobb orvosi béremelése” és az ápolói béremelés is megtörténik.

A megállapodás részletei nem ismertek.